Safrāna audzēšana Ukrainā
Автор
Bērziņa, Baiba
Co-author
Latvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
Advisor
Āboltiņa, Daiga
Дата
2019Metadata
Показать полную информациюАннотации
Maģistra darbā ‘’Safrāna audzēšana Ukrainā’’ tiek izstrādāts unikāls biznesa projekts jauna uzņēmuma dibināšanai, ar mērķi audzēt bioloģisku safrānu un to realizēt vairumtirdzniecībā ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Maģistra darbā tiek risināta konkrētā problēma par ierobežotu safrāna vairumtirgotāju skaitu, piedāvājot papildināt tirgu ar vienu jaunu šādu saimniecību, kas safrānu audzēs Ukrainā. Problēmas apzināšanai tika veikts pētījums par safrāna pielietošanu, audzēšanas priekšnosacījumiem, safrāna pieejamību Rīgā, kā arī veikta patērētāju, restorānu, Latvijas farmācijas un kosmētikas ražotāju aptauja. Darbs sastāv no 80 lappusēm, 21 attēla, 11 tabulām un 30 pielikumiem. Atslēgas vārdi: safrāns, krokusi, garšvielas, projekts, projekta vadīšana. The aim of the Master's thesis ‘’Saffron growing in Ukraine’’ is to develop a unique business project for the establishment of a new company with the aim of cultivating organic saffron and selling it in wholesale not only in Latvia, but worldwide. The Master's Thesis deals with the specific problem of a limited number of saffron wholesalers, offering to complement the market with one new such farm in saffron cultivation in Ukraine. A study on the use of saffron, prerequisites for cultivation, availability of saffron in Riga, as well as a survey of consumer, restaurant, Latvian pharmaceutical and cosmetics producers was carried out to identify the problem. Master's thesis consists of 80 pages, 21 images, 11 tables, 30 appendixes. Keywords: saffron, curls, spices, project, project management.