• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • A2 – LU disertācijas / Doctoral theses UL
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • A2 – LU disertācijas / Doctoral theses UL
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Metodes izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu noteikšanai

Thumbnail
Открыть
21367-Agnese_Kukare_2012.pdf (2.594Mb)
Автор
Kukāre, Agnese
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Vīksna, Arturs
Bartkevičs, Vadims
Дата
2012
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
ANOTĀCIJA Promocijas darbs pieder ķīmijas zinātnes nozares analītiskās ķīmijas apakšnozarei. Promocijas darbā ir izstrādāta policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (PAO) noteikšanas metode ar uzlabotu metodes selektivitāti un jutību, kas palielina laboratorijas kapacitāti, ietaupot izmantotos reaģentus un paraugu sagatavošanas laiku. Darbā izpētīti piemērotākie marķieri PAO kūpinājumos (gaļas un zivju produkti), izstrādāta paraugu sagatavošanas metode un izpētīta PAO detektēšana ar gāzu hromatogrāfu – augstas izšķiršanas spējas masspektrometru un ultra efektīvā šķidruma hromatogrāfu – tandēma masspektrometru, kas ļauj analizēt daudz lielāku paraugu skaitu uz šiem savienojumiem, jo tiek saīsināts analīzes laiks. Atslēgas vārdi: policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, benzo(a)pirēns, gāzu hromatogrāfija – masspektrometrija, ultra augstefektīvā šķidruma hromatogrāfija – tandēma masspektrometrija.
 
ANNOTATION Promotion work belongs to the chemical science of analytical chemistry subdivision. In promotion work is developed a polycyclic aromatic hydrocarbon (PAH) detection method with improved method selectivity and sensitivity, as well as increased laboratory capacity, saving used reagents and the sample preparation time. In work explored the most appropriate markers for PAH in smoked food (meat and fish products), developed sample preparation method and studied PAH detection by gas chromatograph – high resolution mass spectrometer and ultra performance liquid chromatograph – tandem mass spectrometer. The developed method analysis time is shorter and it increases the daily amount of analysed samples. Key words: polycyclic aromatic hydrocarbons, benzo(a)pyrene, gas chromatography – mass spectrometry, ultra performance liquid chromatography – tandem mass spectrometry.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/4692
Collections
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD [1372]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV