• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

D-pantenola saturošu preparātu un SIA "LMP" ražotā Bepaderm G gela stabilitātes pētījumi un sastāva optimizēšana

Thumbnail
Öffnen
308-69343-Goluba_Karina_kg16043.pdf (2.534Mb)
Autor
Goluba, Karīna
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
Advisor
Pajuste, Klāvs
Datum
2019
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Gels sastāv no vairāku vielu komponentiem- aktīvās vielas, šķīdinātāja, biezinātājvielas, emulgatora, konservanta u.c. vielām. Šo vielu savstarpējā mijiedarbība nodrošina preparāta stabilitāti, farmakoloģisko darbību un nosaka tā uzglabāšanas laiku. Mērķis ir izvērtēt esošo dekspantenolu saturošo preparātu sastāvus un optimizēt SIA “LMP” ražotā Bepaderm G gela sastāvu. Darba gaitā tika izvērtēti dažādu ražotāju dekspantenolu saturošu gelu un krēmu sastāvi, veikti SIA “LMP” ražotā Bepaderm G gela stabilitātes pētījumi un izveidoti jauni dekspantenolu saturošu gelu paraugi. Rezultātā tika konstatēts, ka gan karbomērs, gan hipromeloze ir pietiekami labas gela biezinātājvielas, dekspantenola koncentrācija paraugos bija pietiekami augsta. Bepaderm G gels nav pietiekami stabils 40oC un 75oC temperatūrās.
 
The gel consists of multi-constituent components, such as the active substance, solvent, gelling agent, emulsifier, preservative, etc. The interaction between these substances ensures the stability of the preparation, the pharmacological action and the storage life. The aim is to evaluate the composition of dexpanthenol containing preparations and to optimize the composition of Bepaderm G gel produced by “LMP”. In the course of the work, compositions of various manufacturers of dexpanthenol containing gels and creams were evaluated, stability studies of Bepaderm G gel manufactured by “LMP” were performed and new samples of gel containing dexpanthenol were created. As a result, both carbomer and hypromellose were found to be sufficiently good gel thickeners, the concentration of dexpanthenol in the samples was high enough. Bepaderm G gel is not stable enough at temperatures of 40oC and 75oC.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/48697
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses [3552]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV