• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte / Faculty of Education Sciences and Psychology
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte / Faculty of Education Sciences and Psychology
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Uztura saistība ar depresijas simptomiem sievietēm

Thumbnail
Öffnen
299-74218-Pumpure_Laura_lp11080.pdf (787.2Kb)
Autor
Pumpure, Laura
Co-author
Latvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
Advisor
Stokenberga, Ieva
Datum
2020
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Šī pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai pastāv saistība starp uzturu un depresijas simptomiem un, ja pastāv, kuru pārtikas produktu patēriņam šo saistību var novērot. Tikai ievākti dati par respondentu norādīto pārtikas produktu un dzērienu patēriņu (uztura biežuma aptauja) un pašnovērtējumu depresijas, trauksmes un stresa skalās (DASS-42) sieviešu izlasē (N=73). Rezultāti norāda uz liellopu gaļas, olu un saldinātu tēju patēriņa vāju, bet statistiski nozīmīgu saistību ar depresijas skalu (3 no 35 pārtikas produktu grupu patēriņiem), un kas izskaidro 12% no depresijas rādītāju variācijas pat tad, kad tiek kontrolētie manīgie lielumi - smēķēšanas statuss, ķermeņa masas indekss, saslimšana, kas ietekmē uzturu, speciālas diētas ievērošana, vitamīnu lietošana, fiziskas aktivitātes un vecums.
 
The aim of this study was to determine the relationship between diet and symptoms of depression in women (N=73). For this purpose, data about different food group consumption (food frequency questionnaire) and self-reported measures of depression, anxiety and stress (DASS-42) was gathered. Results indicate a weak, but statistically significant association between the consumption of beef, eggs and sweetened teas and depression scale (3 out of 35 total food-group consumptions), which explains 12% of the variance for depression and is still significant, even when controlled for several variables – smoking status, body mass index, illnesses that influence dietary choices, specific diet, vitamin use, physical activity and age.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/49975
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses [11309]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV