• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Latvijas medus kvalitātes un autentiskuma parametru izvērtējums

Thumbnail
Открыть
300-76342-Vainovska_Patricija_pv16011.pdf (2.039Mb)
Автор
Vainovska, Patrīcija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Bartkevičs, Vadims
Дата
2017
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Darba literatūras daļā ir dota informācija par medu un tā patēriņu un ražošanu Latvijā un pasaulē, medus viltošanu un kvalitātes parametriem, analītiskās metodes medus kvalitātes rādītāju noteikšanai, šķidruma hromatogrāfijas un masspektrometrijas pielietojums polifenolu analīzē, statistiskās un datu apstrādes metodoloģijas medus ģeogrāfiskās izcelsmes noteikšanai. Darbā ir veiktu flavonoīdu, fenolo skābju, vitamīnu un augu hormonu noteikšanas metodes izstrāde un validācija medū. Pēc tam ar šo metodi ir noteikts medus sastāvs 394 Latvijas medus paraugos un 35 Gruzijas medus paraugos, kas pēc tam savā starpā tiek salīdzināts, izmantojot literatūras datus un galveno komponentu analīzi.
 
The literature section provides information on honey and its consumption and production in Latvia and in the world, honey adulterating and quality parameters, analytical methods for determining honey quality indicators, application of liquid chromatography and mass spectrometry in polyphenol analysis, statistical and data processing methodologies for determining the geographical origin of honey. The method of flavonoids, phenolic acids, vitamins and plant hormones in honey has been developed and validated in the work. After that, the composition of honey in 394 Latvian honey samples and 35 Georgian honey samples was determined by this method, which is then compared with each other using literature data and principal component analysis.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/51612
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV