• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Bioloģijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Biology - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sarkana āboliņa, Moldāvijas pūķgalves un šaurlapu ugunspuķes drogu kvalitātes kontrole izmantojot konfokālo lāzerskenējošo mikroskopu

Thumbnail
Открыть
301-75135-Mukane_Renata_rm18012.pdf (3.434Mb)
Автор
Mukāne, Renata
Co-author
Latvijas Universitāte. Bioloģijas fakultāte
Advisor
Selga, Tūrs
Дата
2020
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Pētījuma mērķis: Novērtēt drogu sagatavošanas un uzglabāšanas kvalitātes atbilstību Pasaules Veselības organizācijas vadlīnijām un pārbaudīt izveidoto mikroskopisko metožu universalitāti. Pētījuma metodes: Tēju drogās novērtēja šūnu dzīvotspēju, morfoloģiju, hloroplastu hlorofila fluorescenci un mikrobioloģisko piesārņojumu. Nozīmīgākie rezultāti un secinājumi: Neatbilstošos apstākļos ievāktas un uzglabātas, ka arī neatbilstošā temperatūrā dehidratētas drogās rodas kvalitātes īpašību un bioloģiski aktīvo vielu zudumi. Lai novērtētu drogu kvalitāti ir izveidots šūnu bioloģijas un mikroskopisko metožu kopums. Tas ļāvis novērtēt saimniecības ražošanas procesā sagatavoto drogu kvalitāti. Turpmākajos pētījumos vajadzētu optimizēt fluorescences novērtēšanas un rehidratēto paraugu kultivēšanas metodes. Atslēgas vārdi: Dehidratācija, šūnu dzīvotspēja, hloroplastu fluorescence, anabioze.
 
Research purpose: To evaluate the quality compliance of World Health Organization guidelines of herbs preparation and storage and establishing the universal benefits of microscopic methods. Research methods: A tea herbs evaluated cell viability, chloroplast chlorophyll fluorescence and microbiological contamination. Key Findings and Conclusions: Herbs harvested and stored under inappropriate conditions, as well as herbs dehydrated inappropriately leads to their loss of qualitative properties and biologically active substances. A set of cell biology and microscopic methods has been developed to assess the quality of herbs. This allows to assess the quality of herbs prepared in the production process of the farm. Future studies should optimize fluorescence estimation and culture methods for rehydrated samples. Keywords: Dehydration, cell viability, chloroplast fluorescence, anabiosis.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/51638
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (BF) / Bachelor's and Master's theses [1229]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV