• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Īso ķēžu taukskābju pētījumi bioloģiskajos šķīdumos, izmantojot gāzu hromatogrāfijas metodi

Thumbnail
Öffnen
300-84123-Kapura_Viktorija_vk19072.pdf (3.893Mb)
Autor
Kapura, Viktorija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Jākobsone, Ida
Datum
2021
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Īso ķēžu taukskābju pētījumi bioloģiskos šķīdumos, izmantojot gāzu hromatogrāfijas metodi. Kapura V., Dr. chem., asoc. prof. Ida Jākobsone, Dr. chem., asoc. prof. Pēteris Mekšs. Maģistra darbs, 52 lappuses, 30 attēli, 10 tabulas, 39 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Pielāgojot literatūrā aprakstītas metodes, darbā izpētīti gāzu hromatogrāfiskās analīzes apstākļi, lai identificētu īso ķēžu taukskābes bioloģiskos paraugos. Eksperimentālajā daļā noteikta etiķskābes, propionskābes un butānskābes koncentrācija fermentācijas barotnēs ar gāzu hromatogrāfiju, detektēšanai izmantojot liesmas jonizācijas detektoru.
 
Research of short-chain fatty acids in biological solutions using gas chromatographic method. Kapura V. Supervisors Dr. chem., asoc. prof. Ida Jākobsone, Dr. chem., asoc. prof. Pēteris Mekšs. Master work, 52 pages, 30 figures, 10 table, 39 literature references, 2 appendixes. In Latvian. Chromatographic conditions were selected to identify short-chain fatty acids by adopting methods described in literature. In the experimental part, the concentration of acetic, propionic and butyric acids in fermentation broth was determined using gas chromatography with flame ionization detector.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/55137
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1583]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV