Show simple item record

dc.contributor.advisorŠkapars, Roberts
dc.contributor.authorMaļinovska, Santa
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte
dc.date.accessioned2022-06-19T01:02:05Z
dc.date.available2022-06-19T01:02:05Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.other87555
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/59138
dc.description.abstractMaģistra darba tēma ir “Sabiedriskās ēdināšanas tirgus Rīgā konkurences spēku analīze”. Tēma ir aktuāla, jo ēdināšanas nozare saistīta ar vienu no galvenajām cilvēku fizioloģiskām vajadzībām. Kā arī tā ir viena no svarīgākajām apakšnozarēm, ražošanas un pakalpojumu nozarēm, kuru ir būtiski ietekmējusi Covid-19 pandēmija. Maģistra darba mērķis ir izpētīt sabiedriskās ēdināšanas tirgu Rīgā, tā rezultātā atklāt pozitīvos momentus un trūkumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus sabiedriskās ēdināšanas tirgus uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmā daļa ir teorētiskā daļā, kurā tiek izpētīta literatūra par sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu nozari. Otrā nodaļa veltīta tieši Latvijas ēdināšanas nozares situācijas analīzei. Trešajā nodaļā tika apkopoti rezultāti no iepriekšējām divām nodaļām, kā arī tika veikta ekspertintervijas analīze.
dc.description.abstractThe theme of the Master's thesis is " Analysis of the competitive forces of the catering market in Riga ". The topic is relevant because the catering industry is related to one of the main physiological needs of people. It is also one of the most important sub-sectors, manufacturing and services, significantly affected by the Covid-19 pandemic. The aim of the paper is to study the catering market in Riga, as a result of which to reveal the positive moments and shortcomings, as well as to develop proposals for the improvement of the catering market. The Master's thesis consists of 3 chapters. The first part is in the theoretical part, which examines the literature on the catering industry. The second chapter is devoted to the analysis of the situation in the Latvian catering industry. The third chapter summarizes the results of the previous two chapters, as well as the analysis of the expert interview.
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEkonomika
dc.subjectSabiedriskās ēdināšanas tirgus
dc.subjectCovid-19 pandēmija
dc.subjectKonkurences spēks
dc.subjectPieprasījums
dc.subjectPiedāvājums
dc.titleSabiedriskās ēdināšanas tirgus Rīgā konkurences spēku analīze.
dc.title.alternativeAnalysis of the competitive forces of the catering market in Riga.
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/masterThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record