Show simple item record

dc.contributor.advisorJākobsone, Ida
dc.contributor.authorMatajeva, Lauma Sintija
dc.contributor.otherLatvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
dc.date.accessioned2022-06-28T01:02:26Z
dc.date.available2022-06-28T01:02:26Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.other89538
dc.identifier.urihttps://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/59439
dc.description.abstractBioloģiski aktīvo vielu saturs ķirbjos. Matajeva L. S., zinātniskā vadītāja Dr. ķīm., asoc. prof. Jākobsone I. Bakalaura darbs 43 lapās, satur 9 attēlus, 15 tabulas, 3 pielikumus un 30 literatūras avotus. Latviešu valodā. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot bioloģiski aktīvo vielu saturu dažādu sugu un šķirņu Latvijā audzētos ķirbjos, kā arī to satura izmaiņas, uzglabājot tos saldētā un žāvētā veidā. Bakalaura darba ietvaros gravimetriski tika noteikts sausnes saturs, tieši reducējošo cukuru un saharozes daudzums ar Lufa – Šorla (Luff – Schoorl) metodi, kopējo fenola savienojumu saturs ar Folina – Čikolto (Folin – Ciocalteu) metodi, spektrofotometriski β-karotīna saturs ar modificēto I. K. Murri metodi un askorbīnskābes saturs, tieši titrējot ar jodu, dažādu sugu un šķirņu svaigos, saldētos un žāvētos ķirbjos. ĶIRBJI, SAUSNE, CUKURI, C VITAMĪNS, FENOLA SAVIENOJUMI, KAROTĪNI, GRAVIMETRIJA, TITRIMETRIJA, SPEKTROFOTOMETRIJA, SALDĒŠANA, ŽĀVĒŠANA
dc.description.abstractBiologically active substance compounds in pumpkins. Matajeva L. S., supervisor Dr.chem.,assoc.prof. Jakobsone I. Bachelor’s thesis, 43 pages, 9 figures, 15 tables, 3 appendices, 30 literature reviews. In Latvian. The aim of the bachelor's thesis is to clarify the content of the biological active substances in pumpkins grown in Latvia of different species and varieties, as well as changes in their content when storing them in frozen and dried form. In the bachelor’s thesis, the moisture was determined by gravimetric method, sugars by Luff – Schoorl method, total phenolic content, using Folin – Ciocalteu reagent, β-carotene by spectrophotometric analysis with modified I.K. Murri method and ascorbic acid was determined by titration with iodine in fresh, frozen and dried pumpkins. PUMPKINS, MOISTURE, SUGARS, VITAMIN C, PHENOLIC COMPOUNDS, CAROTENE, GRAVIMETRY, TITRIMETRY, SPECTROPHOTOMETRY, REFRIGERATION, DRYING
dc.language.isolav
dc.publisherLatvijas Universitāte
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectĶīmija
dc.subjectĶirbji
dc.subjectGravimetrija
dc.subjectTitrimetrija
dc.subjectSpektrofotometrija
dc.subjectSaldēšana
dc.titleBioloģiski aktīvo vielu saturs ķirbjos
dc.title.alternativeBiologically active substance compounds in pumkins
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record