• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Humanitāro zinātņu fakultāte / Faculty of Humanities
  • 1 -- Bakalaura un maģistra darbi (HZF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Humanitāro zinātņu fakultāte / Faculty of Humanities
  • 1 -- Bakalaura un maģistra darbi (HZF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Etniskās un nacionālās gastroidentitātes romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”

Thumbnail
Открыть
306-90184-Stade_Madara_ms14051.pdf (0bytes)
Автор
Stāde, Madara
Co-author
Latvijas Universitāte. Humanitāro zinātņu fakultāte
Advisor
Kalniņa, Ieva
Дата
2022
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Ēdienam ir būtiska funkcija kultūras, etniskās un nacionālās identitātes veidošanā – šī iemesla dēļ tēlu konstrukcija un raksturojums literāros darbos nereti tiek realizēts tieši caur gastropoētiskiem elementiem. Šis maģistra darbs skata etnisko un nacionālo gastroidentitāšu atveidi 13 sērijas “Mēs. Latvija, XX gadsimts” romānos, izmantojot metodoloģiju, kas balstīta uz imagoloģijas un semiotikas literatūrpētniecības teorijām. Darbā raksturots un klasificēts pētījumā identificēto gastroimagoloģisko tekstu īpatsvars, iezīmes un funkcijas, kā arī izceltas visplašāk pārstāvētās nacionālās un etniskās gastroidentitāšu grupas un tām piešķirtās semiotiskās īpašības. Pētījumā iegūtie dati tikuši skatīti gan visas romānu sērijas mērogā, gan katrā romānā atsevišķi, tos savstarpēji salīdzinot, lai izceltu literārajos darbos realizēto gastroidentitāšu atveides līdzības un atšķirības.
 
Food plays a crucial part in the formation of cultural, ethnic and national identity, and it is through gastropoetic texts that the construction and description of characters is often carried out in literature as well. This thesis examines the portrayal of ethnic and national gastronomic identities in the 13 novels of the “Mēs. Latvija, XX gadsimts” series through a methodological framework combining imagology and semiotics. The paper examines the volume, as well as characterisation and classification of various features and functions of gastroimagological texts identified during the study; it also pinpoints the most frequently depicted groups of gastroidentities and the semiotic meanings that have been ascribed to them. The data acquired in the study has been analysed within the scope of the entire novel series, as well as in each of the works separately, to compare the novels and highlight the respective similarities and differences in the portrayal of gastroidentities within them.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/59652
Collections
  • 1 -- Bakalaura un maģistra darbi (HZF) / Bachelor's and Master's theses [6055]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV