• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte / Faculty of Education Sciences and Psychology
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • A -- Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte / Faculty of Education Sciences and Psychology
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Psiholoģiskā labklājība un dzīves kvalitāte cilvēkiem ar pārtikas alerģijām

Thumbnail
Открыть
299-93868-Liepina_Katrina_kl15040.pdf (277.8Kb)
Автор
Liepiņa, Katrīna
Co-author
Latvijas Universitāte. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte
Advisor
Pirsko, Laura
Дата
2023
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kādas saistības pastāv starp ar pārtikas alerģiju saistīto dzīves kvalitāti un psiholoģisko labklājību. Darbs ir balstīts uz psiholoģiskās labklājības, dzīves kvalitātes un pārtikas alerģiju teorijām, kuras skaidro, kā pārtikas alerģijas var ietekmēt cilvēku psiholoģisko labklājību un dzīves kvalitāti. Pētījumā piedalījās 56 respondenti - 14 vīrieši un 42 sievietes vecumā no 19-52 gadiem. Pētījumā izmantotas divas aptaujas – Ēdiena alerģijas dzīves kvalitātes aptauja un Multidimensionālais psiholoģiskās labklājības modelis. psiholoģiskās labklājības rādītājos un ar pārtikas alerģiju saistītā veselība statistiski nozīmīgas negatīvas saistības ir psiholoģiskās labklājības skalā Iegūtie rezultāti norāda par to, ka pastāv saistības psiholoģiskās labklājības rādītājos un ar pārtikas alerģiju saistītā veselība statistiski nozīmīgas negatīvas saistības ir psiholoģiskās labklājības skalā - pozitīvas attiecības ar citiem un prasme īstenot savas vajadzības.
 
The aim of the study was to find out what relationships exist between food allergy-related quality of life and psychological well-being. The work is based on theories of psychological well-being, quality of life and food allergies, which explain how food allergies can affect people's psychological well-being and quality of life. In the study, there were 56 respondents - 14 men and 42 women aged 19-52. Two surveys were used in the study - Food Allergy Quality of Life Survey and Multidimensional Model of Psychological Well-Being. The obtained results indicate that there is a relationship in the indicators of psychological well-being and the health related to food allergy has a statistically significant negative relationship in the scale of psychological well-being - positive relations with others and the ability to fulfill one's needs.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/62505
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (PPMF) / Bachelor's and Master's theses [11309]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV