• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • A2 – LU disertācijas / Doctoral theses UL
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • A2 – LU disertācijas / Doctoral theses UL
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Jauna konceptuāla ietvara izveide labākai izpratnei par pārtikas patērētāju: starpdisciplināra lielo datu pieeja

Thumbnail
Открыть
298-93021-Kale_Maija_mk13094.pdf (1.330Mb)
Автор
Kāle, Maija
Co-author
Latvijas Universitāte. Datorikas fakultāte
Advisor
Šķilters, Jurģis
Дата
2023
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Autores motivācija promocijas darba ietvaros ir veidot jaunu pielietojumu lielajiem datiem par pārtiku. Autore ir izstrādājusi vairākus veidus, kā izmantot liela mēroga datus, apvienojot kognitīvo un datorzinātņu metodiskos ietvarus, balstoties uz dabiskās valodas apstrādi un ietverot sekojošo metodoloģiju pielietojumu: a) sentimenta analīzi par afektīvām reakcijām uz pārtiku un multisensoro pieredzi saistībā ar pārtikas patēriņu, b) dažādu valstu virtuvju salīdzinošo analīzi, izmantojot tēmu modelēšanas metodoloģiju un c) bigrammu analīzi, lai izsekotu veidus, kā pārtikas patērētāji runā par veselīgu pārtiku. Promocijas darba rezultāti apkopoti jaunā konceptuālā ietvarā, ilustrējot tā pielietojumu praksē, kur ar dažādu datorzinātņu metodoloģiju palīdzību veikti vairāki pētījumi, kas apkopoti publikāciju sarakstā. Atslēgvārdi: pārtikas skaitļošana, lielie dati, starpdisciplinaritāte
 
The author’s motivation for this Doctoral Thesis is to create a new application of big data to food. The author, by combining the methodological frameworks of cognitive and computer sciences, has developed several methods for using big data, based on the natural language processing and by applying the following methodologies: a) sentiment analysis of affective reactions about food and multi-sensory eating experience; b) comparative analysis of different national cuisines, by applying the topic modelling methodology; and c) bigram analysis to trace ways how food consumers talk about healthy food. Results of the Doctoral Thesis have been summarised in a new conceptual framework by illustrating its application in practice; in the course of application, several researches, which are specified in the list of publications, have been conducted using various computer science methodologies. Keywords: food computing, big data, interdisciplinarity
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/63035
Collections
  • Promocijas darbi (2007-) / Theses PhD [1372]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV