• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • Deutsch 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Einloggen
Dokumentanzeige 
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
  •   DSpace Startseite
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Dokumentanzeige
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Omega-3 etil-esterificēta un triglicerīdu forma zivju eļļas uztura bagātinātāju sastāvā

Thumbnail
Öffnen
308-94801-Bogdane_Evelina_eb18061.pdf (4.460Mb)
Autor
Bogdane, Evelīna
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
Advisor
Dzirkale, Zane
Datum
2023
Metadata
Zur Langanzeige
Zusammenfassung
Zinātnē joprojām pastāv bažas par Omega-3 etilestera formas sliktāko biopieejamību, ka arī šīs formas spēja šķīdināt putuplastu rada bažas par to drošību un efektivitāti Omega-3 produktu lietotājiem. Pētījuma mērķis ir noteikt farmācijas specialistu informētību un viedokli par omega-3 dažādam formām un to atšķirībām, noskaidrot to ietekmi uz zivju eļļas saturošu uztura bagātinātāju izvēli Latvijas iedzīvotāju vidū un noteikt divu omega-3 formu fizikāli ķīmisku īpašību atšķirības. Rezultāti liecina, ka Latvijas farmācijas specialistiem nav vienota viedokļa par omega-3 formu biopieejamības atšķirībām. Latvijas iedzīvotāju vidū omega-3 forma nav pamatkritērijs omega-3 produktu izvelē. Omega-3 esterificēta forma vidēji jau pēc 5 minūtēm sāk mainīt putuplasta struktūru, savukārt, triglicerīdu forma nemaina struktūru pat pēc 24 stundam
 
In science, there are still concerns about the poorer bioavailability of the ethyl ester form of Omega-3, that this form's ability to dissolve foam also raises concerns about their safety and effectiveness for users of Omega-3 products. The aim of the study is to determine the awareness and opinion of pharmaceutical specialists about different forms of omega-3 and their differences, to find out their influence on the choice of dietary supplements containing fish oil among Latvian residents and to determine the differences in the physicochemical properties of two forms of omega-3. The results show that Latvian pharmaceutical specialists do not have a common opinion about differences in the bioavailability of omega-3 forms. Among the population of Latvia, the form of omega-3 is not a basic criterion in the selection of omega-3 products. The esterified form of Omega-3 starts to change the foam structure after only 5 minutes on average, while the triglyceride form does not change the structure even after 24 hours.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/63916
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses [3552]

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV
 

 

Stöbern

Gesamter BestandBereiche & SammlungenErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagwortenDiese SammlungErscheinungsdatumAutorenTitelnSchlagworten

Mein Benutzerkonto

Einloggen

Statistik

Benutzungsstatistik

University of Latvia
Kontakt | Feedback abschicken
Theme by 
@mire NV