• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Uztura bagātinātāja izstrāde ar Pleurotus eryngii, Rosa canina ekstraktu un dzintarskābi sirds veselības un imunitātes atbalstīšanai

Thumbnail
Открыть
308-101377-Nekrilova_Jekaterina_jn19018.pdf (5.078Mb)
Автор
Ņekrilova, Jekaterina
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
Advisor
Saleniece, Kristīne
Дата
2024
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Darbs veltīts Latvijā audzētas sēnes Pleurotus eryngii ekstrakta izstrādei, un tā izmantošanai uztura bagātinātāja sastāva receptes izveidošanai. Uztura bagātinātājs ar kombinētu sastāvu, kas satur mežrozīšu Rosa canina augļu ekstraktu un dzintarskābi, paredzēts sirds veselības atbalstam. Rezultāti liecina, ka ar liofilizācijas metodi iegūtais P. eryngii ekstrakts ir ar labākām kapsulēšanas īpašībam un kombinācijā ar mežrozīšu augļu ekstraktu un dzintarskābi veido stabilāku kompozīciju glabāšanas laikā. Ar izsmidzināšanas žāvēšanas metodi P. eryngii ekstrakta iegūšana ir ātrāka un lētāka, tomēr glabāšanas laikā ar pārējām uztura bagātinātāja sastāvdaļām veido cietāku masu un maina krāsu.
 
The master's thesis is devoted to the development of the Pleurotus eryngii mushroom extract grown in Latvia, and its use in creating a formulation for the dietary supplement. Dietary supplement with a combined formulation containing rosehip Rosa canina fruit extract and succinic acid designed to support heart health. The results show that the P. eryngii extract obtained by the lyophilization method has better encapsulation properties and, in combination with rosehip fruit extract and succinic acid, forms a more stable composition during storage. With the spray drying method, obtaining P. eryngii extract is faster and cheaper, however, during storage, it forms a harder mass with the other components of the dietary supplement and changes its color.
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/65842
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses [3552]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV