• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • русский 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Войти
Просмотр элемента 
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
  •   Главная
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Medicīnas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Medicine - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses
  • Просмотр элемента
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ārstniecības pienenes (Taraxacum officinale) sakņu ekstraktu īpašību atšķirības atkarībā no drogu apstrādes veida

Thumbnail
Открыть
308-101567-Kindzule_Keitija_kk18104.pdf (1.151Mb)
Автор
Kindzule, Keitija
Co-author
Latvijas Universitāte. Medicīnas fakultāte
Advisor
Saleniece, Kristīne
Дата
2024
Metadata
Показать полную информацию
Аннотации
Augu apstrādes veids var ietekmēt to ārstnieciskās īpašības. Šajā darbā ir vērtētas ārstniecības pienenes (Taraxacum officinale) sakņu ekstraktu īpašību atkarība no to apstrādes veida un izmantotā šķīdinātāja. Pētījuma mērķis ir noteikt ekstraktu polifenolu saturu, to antiradikālo aktivitāti un α-amilāzes inhibēšanas spēju. Darba uzdevumi ietver ķīmisko un bioloģisko aktivitāšu analīzi un rezultātu salīdzināšanu. Rezultāti rāda, ka liofilizētas saknes etanola ekstrakts satur visaugstāko polifenolu saturu (1,96 mg/mL) un antiradikālo aktivitāti (80,38%), savukārt svaigas saknes etanola ekstrakts uzrāda augstāko α-amilāzes inhibēšanas spēju (42,39%). Rezultāti apliecina, ka apstrādes veidam un šķīdinātājam ir nozīme bioloģiski aktīvo vielu iegūšanā. Atslēgvārdi: Taraxacum officinale, polifenoli, antiradikālā aktivitāte, α-amilāzes inhibēšana
 
The treatment of plants can affect their medicinal properties. In this study, the properties of dandelion (Taraxacum officinale) root extracts are evaluated depending on the type of treatment method and the solvent used. The aim of the research is to determine the polyphenol content of the extracts, their antiradical activity, and α-amylase inhibitory capacity. The objectives of the study include the analysis of the chemical and biological activities and the comparison of the results. The results show that the lyophilized root ethanol extract has the highest polyphenol concentration (1.96 mg/mL) and antiradical activity (80.38%), while the fresh root ethanol extract exhibits the highest α-amylase inhibitory capacity (42.39%). The results confirm that the type of treatment and solvent play a role in the production of bioactive compounds. KEYWORDS: Taraxacum officinale, polyphenols, antiradical activity, α-amylase inhibition
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/65878
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (MF) / Bachelor's and Master's theses [3552]

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV
 

 

Просмотр

Весь DSpaceСообщества и коллекцииДата публикацииАвторыНазванияТематикаЭта коллекцияДата публикацииАвторыНазванияТематика

Моя учетная запись

Войти

Статистика

Просмотр статистики использования

University of Latvia
Контакты | Отправить отзыв
Theme by 
@mire NV