Gastronomiskais diskurss F.Dostojevska romānā „Brāļi Karamazovi”
Author
Nikolajeva, Zoja
Co-author
Latvijas Universitāte. Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultāte
Advisor
Daugovišs, Sergejs
Date
2010Metadata
Show full item recordAbstract
Darbā ir izklāstītas gastronomiska diskursa petīšānas pamatproblēmas F. Dostojevska daiļradē; ietvērtas atsevišķi pētījumi dotajā jomā.
Autors izpēt norādīto doto pašreizējo problemātiku romānā „Brāļi Karamazovi”. Darbā ir sniegtas detalizēti ēšanas un dzēršanas ainu komentāri; konkrēto produktu interpretācija un to savstarpējā sakarība ar citiem teksta elementiem; ka arī "gastronomiskas" romāna slāņa analīze, ieskaitot alegoriskas nozīmes.
Autora mērķis ir atklāt F. Dostojevska gastronomiska diskursa īpatnības un likumsakarības uz romāna „Brāļi Karamazovi” piemēra.
Darbs ir paredzēts visiem ieinteresētiem dotājā un līdzīgā problemātikā.
Atslēgvārdi: gastronomiskais, diskurs, ēšana, dzeršana, Dostojevskis, Brāļi Karamazovi. The work contains the basic problems of studying of a gastronomic discourse in Fyodor Dostoyevsky creativity. There are represented separate researches in the field.
The author studies the specified subjects on a novel material The Brothers Karamazov. In the work are given detailed comments to eating and drinking pieces; interpretations of a concrete product and its interrelations with other elements of the text; the analysis of complete structure of a "gastronomic" layer of the novel, including allegoric meanings.
The author sets as the purpose to reveal feature and laws of a gastronomic discourse of Fyodor Dostoevsky on a novel The Brothers example.
Work intends to the persons, who are interested in the similar problematic.
Keywords: gastronomic, a discourse, food, drinks, Dostoevsky, Brothers Karamazov.