• English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Help
  • English 
    • English
    • Latviešu
    • Deutsch
    • русский
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
  •   DSpace Home
  • B4 – LU fakultātes / Faculties of the UL
  • B --- Bij. Ķīmijas fakultātes studentu noslēguma darbi / Faculty of Chemistry - Graduate works
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Prognozēšanas modeļu pielietošana Kluyveromyces marxianus fermentācijas procesam

Thumbnail
View/Open
300-71529-Gurcinska_Anastasija_ag16083.pdf (2.843Mb)
Author
Gurčinska, Anastasija
Co-author
Latvijas Universitāte. Ķīmijas fakultāte
Advisor
Vaivars, Guntars
Date
2019
Metadata
Show full item record
Abstract
Prognozēšanas modeļu pielietošana Kluyveromyces marxianus fermentācijas procesam. Gurčinska A., zinātniskie vadītāji: Mg.sc.ing. Dubencovs. K., Asoc. prof., Dr. chem. Vaivars G., bakalaura darbs, 47 lappuses, 25 attēli, 9 tabulas, 42 literatūras avoti. Latviešu valodā. Bakalaura darbā tika apkopota informācija no zinātniskām publikācijām par biotehnoloģijas procesu galvenajiem principiem un to pielietošanu produktu ieguvē. Minēta informācija tika apstrādātā un svarīgākie aspekti tika ņemti vērā, noteicot optimālos fermentācijas procesa nosacījumus un pielāgojot mikroorganismu augšanas prognozēšanas modeli (modeļa koeficientus). Eksperimentālajā daļā, tika apkopoti rezultāti no vairākiem Kluyveromyces marxianus kultivācijas eksperimentiem, kuros tika analizēts: (1) fermentācijas vides un piebarošanas šķīduma sastāvs un (2) izveidota prognozēšanas modeļa pielietojums kultivācijas procesa ar piebarošanu kontrolē un optimizācijā. Pēc eksperimentu rezultātiem, tika noteikts kā iepriekš izstrādātais prognozēšanas modelis var tikt pielietots Kluyveromyces marxianus kultivācijas kontrolei un optimizācijai. FERMENTĀCIJA, PIEBAROŠANA, KLUYVEROMYCES MARXIANUS, BIOREAKTORS, KONTROLE AR PROGNOZĒŠANAS MODEĻIEM
 
Use of forecasting models for the fermentation process of Kluyveromyces marxianus. Gurčinska A., Head of Science: Mg.sc.ing. Dubencovs.K., Asoc. prof., Dr. chem. Vaivars G..achelor’s thesis, 47 pages, 25 figures, 9 tables, 42 literature sources. In Latvian. In the bachelor's thesis, information from scientific publications regarding the main principles of biotechnology and its application in the production of chemicals was gathered. The mentioned information was processed and the most important aspects were taken into account while determining the optimal fermentation conditions and estimating the predictive model coefficients. In the experimental part, the results of several Kluyveromyces marxianus cultivation experiments were analysed, in particular: (1) the composition of the fermentation medium and feeding solution and (2) the use of the developed prediction model for the control and optimization of the fed-batch cultivation process. It was determined that the prediction model can be used to control and optimize the cultivation processes of Kluyveromyces marxianus. FERMENTATION, FED-BATCH KLUYVEROMYCES MARXIANUS, BIOREACTORS, MODEL PREDICTIVE CONTROL
 
URI
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/47230
Collections
  • Bakalaura un maģistra darbi (ĶF) / Bachelor's and Master's theses [1592]

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

University of Latvia
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV