SIA “X” saimnieciskās darbības finanšu analīze un finanšu stāvokļa uzlabošanas iespējas - Ņizamova, Darja (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “SIA “X” saimnieciskās darbības finanšu analīze un finanšu stāvokļa uzlabošanas iespējas”. Bakalaura darba tēmas aktualitāte ir tajā, ka uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze un novērtēšana ir ļoti svarīga gan operatīvam finanšu darbam, gan stratēģisku lēmumu pieņemšanai investīciju jomā. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz uzņēmuma finanšu datu analīzi, noteikt uzņēmuma darbības problēmas un izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai bez investoru piesaistes. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, tika izvirzīti sekojoši svarīgākie uzdevumi: - identificēt problemātiskus jautājumus par uzņēmuma finansiālo stāvokli; - izstrādāt virzienus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Pētījuma objekts ir SIA “X”, kas nodarbojas ar autotransporta remontu un kravu pārvadājumiem Latvijas teritorijā. Pētījuma priekšmets ir uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze. Pētījuma periods ir 2018. – 2020. gads. Atslēgvārdi: finanšu analīze, bilance, ekonomika, uzņēmējdarbība, stratēģija

The topic of the Bachelor's paper is “Analysis of the financial performance of the LLC “X” and options for improving the financial position”. The focus of the subject of bachelor's paper is that the analysis and evaluation of the financial position of the company is crucial both for operational financial work and for strategic investment decisions. The aim of the bachelor's paper is to identify the company's operational problems based on an analysis of the company's financial data and to develop proposals to improve its financial position without attracting investors. In order to achieve the objectives of the bachelor's paper, the following key tasks were identified: - identifying problematic questions about the financial situation of the undertaking; - developing ways to improve the financial position of the company. The object of the study is the “X” Ltd, whose main activity is vehicle repair and cargo transportation in the territory of Latvia. The subject of the study is an analysis of the company's financial position. The study period is 2018-2020. Keywords: financial analysis, balance sheet, economics, business, strategy
Analysis of the financial performance of the LLC “X” and options for improving the financial position for improving the financial position
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; bilance; ekonomika; uzņēmējdarbība; stratēģija