Ar informāciju saistītā kriminālprocesuālā imunitāte - Mūrniece, Madara (Latvijas Universitāte, 2012)
Kriminālprocesuālās imunitātes institūts paredz tiesības konkrētiem tiesību subjektiem likumā noteiktos gadījumos atkāpties no vispārēju noteikumu pildīšanas. Viens no kriminālprocesuālās imunitātes iegūšanas veidiem ir tādu ziņu pieprasīšana, kas satur dažāda veida slepenu informāciju. Kriminālprocesu veikt ir krietni sarežģītāk, ja nepieciešams iegūt informāciju, kurai noteikta īpaša aizsardzība. Pētījums vērsts uz literatūras un tiesību aktu izpēti, lai noskaidrotu, kā kriminālprocesuālā imunitāte ietekmē procesa virzību. Izpētes gaitā izmantotas dažādas pētnieciskās metodes, lai sniegtu ieskatu imunitātes attīstībā, atklātu likuma nepilnības un sniegtu priekšlikumus, kā tās novērst. Darbā atklāta imunitātes attīstība, jēdziena izpratne, kriminālprocesuālās imunitātes ietekme uz procesa virzību.

As stated by law Institute of criminal procedural immunity provides rights to certain entities to depart from the general norms. One of the ways to acquire the criminal procedural immunity is requesting data that contain different types of sensitive information. It is more complicated to carry out Criminal procedure, if it is necessary to obtain classified information. The study focuses on literature and legislation research to find out how criminal procedural immunity affects the process direction. The study shows development of immunity, the concept of understanding immunity, also criminal procedural immunity impact on the process progress.
Information related immunity from criminal procedure prosecution
Keywords: Juridiskā zinātne