“TikTok” lietošana jauniešu vidū - Āboliņa, Elza (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir ““TikTok” lietošana jauniešu vidū”. Darba mērķis ir noskaidrot, lietotāju lietošanas paradumus, kā tie uztver lietotnē izplatīto informāciju, apzināt populārākos latviešu satura veidotājus. Darba teorētiskā pieeja ir mediju lietojuma un apmierinājuma teoriju. Pētījumā izmantotās metodes ir anketēšana un attālinātā intervija ar e-pasta starpniecību. Bakalaura darba empīriskajā daļā ir iekļauts pētījumā iegūto datu analīze, kur var gūt priekšstatu par jauniešu lietotnes lietošanas paradumiem un motivāciju un satura veidotāju domas un viedoklis par darbošanos lietotnē. Bakalaura darba pētījuma rezultātā ir gūts ieskats, kāda ir jauniešu paradumi un motivācija lietot “TikTok”, kā lietotnes populārākie satura veidotāji veido saturu un kā viņi darbojas lietotnē.

The topic of the bachelor's thesis is “Use of “TikTok” among young people”. The work aims to find out the usage habits of users, how they perceive the information disseminated in the application, to identify the most popular Latvian content creators. The theoretical approach of the bachelor's thesis depends on the found articles and research on the theory of media uses and gratification theory. The methodological approach of the work is questionnaires and remote interviews via e-mail. The empirical part of the bachelor's thesis includes the analysis of the data obtained in the research, where one can get an idea of the usage habits and motivation of young people and the thoughts and opinions of content creators about operating the application. The research of the bachelor's thesis has provided an insight into the habits and motivation of young people to use “TikTok” and how the famous content creators produce the content and how they work in the application.
Use of “TikTok” among young people
Keywords: Bibliotēkzinātne; TikTok; jaunieši; tendences; lietošanas paradumi