Konsolidētie finanšu pārskati - Dreimane, Egija (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba nosaukums ir „Konsolidētie finanšu pārskati”. Diplomdarba mērķis ir praktiski attēlot Latvija Republikas un Eiropas Savienības likumdošanas prasību pielietošana praksē konsolidēto finanšu pārskatu sagatavošanā, izdarīt secinājumus par esošajām problēmām un nepilnībām un izstrādāt priekšlikumus kā uzlabot esošo situāciju. Diplomdarba pirmajā daļā ir izpētīta teorētiskā bāze, lai noskaidrotu konsolidācijā iesaistīto subjektu raksturojums un iesaistīšanas pamatprincipi. Otrā daļa veltīta priekšnoteikumu un problēmu raksturojumam koncerna uzņēmumu atsevišķo finanšu pārskatu sagatavošanai konsolidācijas vajadzībām. Diplomdarba trešajā nodaļā secīgi tiek aplūkoti un ar piemēriem ilustrēti konsolidētie finanšu pārskati – konsolidētā bilance, konsolidētais peļņas vai zaudējumu aprēķins, konsolidētā naudas plūsma, konsolidētais pašu kapitāla izmaiņu pārskats, kā arī konsolidētais pielikums un ziņojums, sniedzot detalizētu informāciju par katra finanšu pārskata saturu un veicamajām konsolidācijas procedūrām dažādās situācijās. Darba apjoms ir 93 lapaspuses, un tas sastāv no trīs daļām. Darbā ir iekļautas 29 tabulas, 3 attēli un 33 bibliogrāfiskie avoti.

Diploma is entitled "Consolidated Financial Statements". Diploma aims to practically portray the Republic of Latvia and the European Union's legislative requirements as applied to practice in preparing the consolidated financial statements, to draw conclusions about the existing problems and gaps and develop proposals for improving the current situation. Diploma first part examines the theoretical basis to determine the consolidation of the subjects' characteristics and the involvement of the basic principles. The second part devoted to the problem of premise and individual characteristics of the group's corporate financial reporting consolidation needs. Diploma third chapter is sequentially addressed and illustrated with examples of the consolidated financial statements - consolidated balance sheet, consolidated income statement, consolidated cash flow, consolidated statement of changes in equity, as well as the annex and a consolidated report giving details of each financial statement, the content and the intended consolidation procedures in different situations. The work volume is 93 pages and consists of three parts. The paper contains 29 tables, 3 figures and 33 bibliographic sources.
Consolidated financial statements
Keywords: Finanšu menedžments