Žultskābju un to atvasinājumu kristāliskās un polimorfās formas - Dubņika, Arita (Latvijas Universitāte, 2008)
Žultsskābju un to atvasinājumu kristāliskās un polimorfās formas. Dubņika A., zinātniskais vadītājs Dr. ķīm., asoc. prof. Actiņš A. Bakalaura darbs, 47 lappuses, 33 attēli, 8 tabulas, 26 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Ar rentgendifraktometrijas un diferenciāli termālās analīzes metodēm darbā pētītas holskābes, henodeoksiholskābes, ursodeoksiholskābes un holskābes metilestera polimorfās un kristāliskās formas, noteiktas to termodinamiskās īpašības un fāžu pārejas. Pēc eksperimentāli iegūtajām rentgendifraktogrammām, izmantojot datorprogrammu WinPlotr, noteikti režģa parametri holskābes metilestera X formai un holskābes metilestera Y formai. RENTGENDIFRAKTOMETRIJA, ŽULTSSKĀBES, REŽĢA PARAMETRI, WINPLOTR, DIFERENCIĀLI TERMĀLĀ ANALĪZE

Crystal and polymorph forms of bile acids and their derivatives. Dubnika A., supervisor Dr. chem. assoc. prof. Actins A. Bachelor’s thesis, 47 pages, 33 figures, 8 tables, 26 bibliographic sources, 1 appendix. In Latvian. Using the methods of X-ray diffractometry and differential thermal analysis this Bachelor’s thesis studies the crystal and polymorph forms of cholic acid, chenodeoxycholic acid, ursodeoxycholic acid and cholic acid methyl ester; their thermodynamic qualities and phase transitions are established. Experimentally obtained X-ray diffractogramms and computer software WinPlotr are used to define the lattice parameters of cholic acid methyl ester X-form and cholic acid methyl ester Y-form. X-RAY DIFFRACTOMETRY, BILE ACIDS, LATTICE PARAMETERS, WINPLOTR, DIFFERENTIAL THERMAL ANALYSIS.
Crystal and Polymorph forms of Bile Acids and their Derivatives
Keywords: Ķīmija