"3-4 gadus vecu bērnu agresijas mazināšana rotaļspēļu nodarbībās pirmsskolā " - Kļimoviča, Laura (Latvijas Universitāte, 2016)
„3 – 4 gadus vecu bērnu agresijas mazināšana rotaļspēļu nodarbībās pirmskolā.” Darba autore: Laura Kļimoviča. Zinātniskā darba vadītājs: Zin.vad.Mg.paed., Mg.phil., LU PPMF PN lektore Ērika Lanka. Darba apjoms: 41 lpp, 2 tabulas, 15 diagrammas, 21 literatūras avoti, pielikums. Darbs balstās uz rotaļspēļu nodarbību ietekmi un tās lomu agresijas mazināšanu pirmskolā. Teorētiskajā daļā apskatītas attīstības īpatnības 3 – 4 gadu veciem bērniem, agresijas jēdziens tās cēloņi, agresijas teorijas, izpausmes būtība, rotaļspēļu nodarbība kā agresijas mazinātāja pirmskolā. Praktiskajā daļā veikts pētījums balstoties uz bērnu novērošanu pirmskolā, un pedagogu anketēšanu.

“Reducing aggression in 3 - 4 year old children through game play activities in pre-school.” Author: Laura Kļimoviča Scientific research paper advisor: Mg.paed.,Mg.phil., LU PPMF PN lector Ērika Lanka. The volume of the paper: 41 p, 2 tables, 15 diagrams, 21 references, appendix. The paper is based on the influence of game play activities and its role in reducing aggression in pre-school. The theoretical part includes an insight in peculiarities of development of 3 - 4 year old children, the term aggression and the causes, expression of the essence, game play activity reducing aggression in pre-school. The practical part is a research based on observation of children in pre-school, questionnaires for the teacher.
"Reducing aggression in 3-4 year old children through game play activities in pre-school"
Keywords: Pedagoģija; rotaļspēles nodarbības; agresijas mazināšana; vecumposmu raksturojums; pirmsskola