Latvijas "Krājbankas" kraha ietekme uz Latvijas tautsaimniecību - Stavro, Einārs (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma ir „Latvijas "Krājbankas" kraha ietekme uz Latvijas tautsaimniecību”. Diplomdarbā sīkāk tiek apskatīta AS„Latvijas Krājbanka” vēsture, bankas darbības apturēšanas rezultātā radušās problēmas uz situāciju novados un Latvijas uzņēmumos. Darba mērķis ir iepazīties ar Krājbankas darbības pārtraukšanas rezultātā radušajām problēmas. Izvērtēt, kādas sekas uz Latvijas tautsaimniecību šīs bankas krahs ir radījis. Sniegt secinājumus un priekšlikumus par radušos situāciju. Pirmajā nodaļā, darba autors, pēta tautsaimniecības rādītājus Latvijā, tautsaimniecības struktūru kā arī bankas un kredītu veidus, otrā nodaļā autors ir apskatījis Latvijas Krājbankas vēsturi, tās finanšu rādītājus un struktūru, un trešājā nodaļā darba autors ir apskatījis Krājbankas kraha ietekmi uz situāciju novados, izpētījis Krājbankas pēdējā īpašnieka raksturojumu, kā arī pētījis krājbankas kraha ietekmi uz Latvijas uzņēmumiem. Galvenais darba secinājums - Krājbankas neglābšana ilgtermiņā atstās pietiekami nopietnu negatīvo ietekmi gan uz valsts, gan mazo pašvaldību attīstību, un šī ietekme ir lēšama daudzu miljonu latu apmērā. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām un 20 apakšnodaļām. Darba izpētes rezultātā tiek izmantotas 2 tabulas, 7 attēli un grafiskie materiāli. Darba apjoms sastāv no 61 lappuses.

The topic of this reaserch work is ” Latvian bank "Krājbanka" crash impact on the Latvian economy”. In paper are discussed in more detail the AS" Latvijas Krājbanka” history, the banks effects of shutting down as a result the problems of the situation in regions and Latvian companies. The purpose of this study is to identify the problems that was coused by shuttings down the bank. To evaluate the effect on the Latvian economy, how it has influence the economy. In the first part author in this paper has analysed and explored the Latvian economic indicators, economic structure and bank loan types, the second part author has seen Krājbankas history, its financial performance and structure, in the third part of this paper author reviews crash influence in regions, Krājbankas last owners characteristics, and studied the effects of the crash to Latvian companies. The main conclusion of this research is, that Krājbankas crash in long term will have a serious negative impact on national and small local development, and this effect will estimate many millions of lats This paper consists of 3 main sections and 20 subsections. In paper are using 2 tabeles, and 7 diagrams and graphical figures. This overall volume of this paper is 61 page.
Latvian bank "Krājbanka" crash impact on the Latvian economy
Keywords: Ekonomika