Revīzijas nozare un tajā izmantoto digitālo risinājumu attīstība Latvijā - Riekstiņa, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2022)
Revīzijas procesam jābūt secīgam, pilnīgam un laicīgam. Tas ietver sevī liela apjoma dokumentācijas apstrādi, tādēļ liela cilvēkresursu iesaiste vienkāršu un vienveidīgu procesu veikšanā bremzē un paildzina revīzijas pakalpojumu sniegšanai veltīto laiku. Pētījuma mērķis ir, pamatojoties uz Latvijas revīzijas nozares un tajā izmantoto digitālo risinājumu izpēti, analizēt un novērtēt izmantotos digitālos risinājumus un to attīstības iespējas, kā arī sniegt priekšlikumus nozares darbības uzlabošanai Latvijā digitalizācijas kontekstā. Pētījuma ietvaros tika novērtētas digitālos risinājumu izmantošanas tendences Latvijā, kā arī izvirzīti priekšlikumi turpmākai nozares digitālajai attīstībai. Darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem.

The audit process must be consistent and timely. This involves processing of large volumes of documentation, so high level of human resources involved in performing simple processes prolongs the time spent providing audit services. The aim of the study is, based on the research of the Latvian audit industry and digital solutions used in it, to analyze and evaluate the digital solutions used and their development opportunities, and to provide proposals for improving the industry in Latvia in the context of digitization. Within the framework of the study, the tendencies of using digital solutions in Latvia were assessed, as well as proposals for further digital development of the industry were put forward. The work consists of an introduction, three chapters, conclusions and proposals.
Audit industry and development of digital solutions used in it in Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; audits; digitalizācija; iekšējais audits; revidents; revīzija