Bīstamības riska fakotri māsām aprūpē ar garīgi slimiem pacientiem - Bišofa-Lange, Laura (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir „Bīstamības riska fakotri māsām aprūpē ar garīgi slimiem pacientiem”. Autore darbā ir izpētījusi bīstamības riska faktorus, ar kuriem garīgās veselības aprūpes māsas saskaras visbiežāk. Darba mērķis ir izpētīt bīstamības riska faktorus māsām aprūpē ar garīgi slimiem pacientiem. Izvirzīta hipotēze - būtiskākais bīstamības riska faktors māsām aprūpē ar garīgi slimiem pacientiem ir psihoemocionālais faktors. Izstrādājot darbu autore izmantoja kvanitatīvo pētniecības metodi – anketas jautājumi. Kā arī statistiskās metodes – pētījuma datu apkopošana, sistematizēšana un atspoguļošana. Rezultātos tika iegūts, ka garīgās veselības aprūpes māsas savā darbā cieš visvairāk no psihoemocionālā faktora. Pēc iegūtajiem rezultātiem izvirzītā hipotēze ir apstiprinājusies. Atslēgas vārdi: fiziskais faktors, ķīmiskais faktors, bioloģiskais faktors, psihoemocionālais faktors.

Bachelor thesis is „Hazard Risk Factors for Nursing Care with Mentally Ill Patients”. The author has studied the work of hazard risk factors that mental health nurses are facing the most. The aim is to study the risks of the nurses caring for the mentally ill patients. Hypothesis - the most important factor in the risks of the nurses caring for the mentally ill patients are psycho-emotional factor. Developing work the author used the method of quantified research - questionnaire. As well as statistical methods - the study collection, systematization and presentation. Results were obtained that mental health nurses in their work suffer most from the emotional factor. According to the results obtained the hypothesis is confirmed. Keywords: physical factor, chemical factor, biological factor, psycho-emotional factor.
Hazard Risk Factors for Nursing Care with Mentally Ill Patients
Keywords: Medicīna; fiziskais faktors; ķīmiskais faktors; bioloģiskais faktors; psihoemocionālais faktors