Apdrošināšanas portāla un cenu salīdzinātāju integrācijas uzlabošana - Plūmanis, Reinis (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darbā tika uzlabota apdrošināšanas portāla un cenu salīdzinātāju integrācija, kā arī tika uzlabota atbilžu sagatavošanas pieeja ienākošajiem cenu salīdzinātāju apdrošināšanas pieprasījumiem. Lai pārbaudītu cenu salīdzinātāju ienākušo datu kartēšanu, uzrakstīti vairāki automatizēti integrācijas testi. Tas tika sasniegts izmantojot konfigurācijas pārvaldības rīku SVN, projekta vadības rīku Redmine, koda kvalitātes nodrošināšanas platformu SonarQube un automatizācijas serveri Jenkins. Šī projekta mērķis bija uzlabot apdrošināšanas portāla un polišu cenu salīdzinātāju integrāciju. Tas tika sasniegts refaktorējot un papildinot sistēmu ar jaunu funkcionalitāti. Tā rezultātā tika uzlabota koda uzturamība, un samazināts izstrādātāju apmācībai nepieciešamais laiks, uzlabota sistēmas veiktspēja. Autors arī testēja datu kartēšanas dokumentācijas atbilstību pašreizējai sistēmas datu kartēšanai un paplašināja automatizēto testu pārklājumu, uzlabojot sistēmas kvalitātes kontroli. Projekta mērķis tika sasniegts. Turklāt tika atjaunināti vairāki izstrādes rīki, kas tika lietoti projekta izstrādē. Rezultātā produkts ir izvietots produkcijas vidē un līdz šim darbojas bez problēmām.

In scope of this project author has improved integration of insurance portal and price comparison sites, as well as, revised response building process for incoming insurance requests sent by price comparison sites. To verify mapping of data sent by price comparison sites several automated integration tests have been written. All that has been achieved by applying cuttingedge development tools, such as configuration management tool SVN, project management tool Redmine, code quality inspection platform SonarQube and automation server Jenkins. The goal of this project was to improve the integration of insurance portal and policy price comparison sites by refactoring the existing code and adding new functionality. That had positive impact on code maintainability, time necessary for developer training, system performance and functionality. The author also tested data mapping documentation to the actual mapping, and increased automated test coverage thus improving system’s quality control. The goal was accomplished. Furthermore, several development tools applied in this project have been updated. Thus, the product has been deployed to the production environment and so far, no issues have been found.
Insurance portal and price comparison site integration refactoring
Keywords: Datorzinātne; integrācija; uzturamība; veiktspēja; C#; XML