Tiesības uz pievienotās vērtības nodokļa priekšnodokļa atskaitīšanu - Krjučkovska, Annete (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs veltīts tēmas “Tiesības uz pievienotās vērtības nodokļa priekšnodokļa atskaitīšanu” izpētei. Biežie un nesekmīgie reģistrētu nodokļu maksātāju centieni aizstāvēt savas tiesības uz priekšnodokļa atskaitīšanu nodokļu administrācijā un tiesā radījuši aizvien lielāku uzņēmēju neizpratni par tiesību normām priekšnodokļa atskaitīšanas tiesību izmantošanai, tādējādi pievēršot šai problēmai tiesību zinātnieku uzmanību. Darba mērķis ir izvērtēt priekšnodokļa atskaitīšanas nosacījumus un priekšnoteikumus darījumos ar automašīnām un nekustamajiem īpašumiem. Atslēgvārdi: priekšnodoklis, atskaitīšana, automašīna, nekustamais īpašums.

Bachelor’s thesis is dedicated to research the theme “The right to deduct input value added tax”. Frequent and unsuccessful efforts of registered taxable persons to defend their right to deduct the input tax before tax administration and court have created a growing businessmen misunderstanding about application legal norms of input tax deduction right, thereby attracting attention of legal scientists to this problem. The goal of this work is to assess conditions and requirements of input tax deduction in transactions with vehicles and immovable property. Key words: input tax, deduction, vehicle, immovable property.
The right to deduct input value added tax
Keywords: Juridiskā zinātne; priekšnodoklis; atskaitīšana; automašīna; nekustamais īpašums