Pirts atpūtas kompleksa izveide Viesītē - Baklāne, Sanita (Latvijas Universitāte, 2016)
Mūsdienās arvien aktuālāks kļūst tūrisms, cilvēki izvēlās iespējas ceļot un iepazīt kultūru. Bet ne vienmēr visi var atļauties ceļot uz citām valstīm, tādēļ ar vien pieprasītāks paliek vietējais tūrisms. Viens no tūrisma veidiem, kas paliek ar vien pieprasītāks ir lauku tūrisms. Lauku tūrisma pieprasītākais produkts ir lauku pirtis, kur tiek piedāvāti pirtnieka pakalpojumi ar senām tradīcijām un rituāliem. Maģistra darba ietvaros “Pirts atpūtas kompleksa izveide Viesītē” darba autore izstrādā projektu, kas nodrošinās Viesītes novada iedzīvotājus ar brīvā laika pavadīšanas iespējām. Maģistra darbā aplūkots tūrisms Latvijā, lauku tūrisma attīstības iespējas un pirts nozīme mūsdienās. Kā arī tika izstrādāts pētījums par brīvā, laika pavadīšanas iesējām Viesītē. Maģistra darba ietvaros darba autore izstrādāja projektu, kura mērķis ir nodrošināt Viesītes novada iedzīvotājiem un tūristiem kvalitatīvus pirts pakalpojumus līdz 2017. gada 31. oktobrim. Maģistra darbs sastāv no 79 lappusēm, 19 tabulām, 21 attēla un 42 pielikumiem. Atslēgas vārdi: Pirts, Viesīte, projekts, projektu vadīšana.

Today, tourism is becoming increasingly topical, people prefer the opportunity to travel and get to know the culture. But not necessarily everyone can afford to travel to other countries, so as to remain in the demand for domestic tourism. One of the forms of tourism, which remains with only the demand for farm tourism. Farm tourism demanded product is in a farm bathhouse, which offers bathhouse attendant services with a long tradition and rituals. Master's thesis "Bath house recreation complex establishment in Viesite" is to ensure Viesites country residents and tourists quality sauna services. Master thesis deals with tourism trend Latvian rural tourism development opportunities, and a sauna importance nowadays. As well as the study was drawn up for free-time seeded Viesite. Master's part of the job, the author developed a project aimed at ensuring Viesites county residents and tourist’s high-quality services Room till 31.10.2017. The masters volume of work consists of 79 pages, 19 tables, 21 pictures and 42 appendices. Keywords: Sauna complex Viesite, project, project management.
Bath house recreation complex establishment in Viesite
Keywords: Vadībzinātne; Pirts; Viesīte; Projekts; Projektu vaīšana