LU Bibliotēkas mobilās lietotnes koncepcija - Kiopa, Lelde (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba temats ir Latvijas Universitātes Bibliotēkas mobilās lietotnes nepieciešamība, tās potenciālais saturs un vizuālais izskats. Darba mērķis ir izstrādāt saturisku un vizuālu Latvijas Universitātes Bibliotēkas mobilās lietotnes koncepciju. Darbs ir balstīts uz pragmatisma teoriju, lietotājcentrēta dizaina paradigmu un Alana Kūpera formulētajiem vizuālā dizaina integrācijas pamatprincipiem. Lai sasniegtu mērķi, tika veikta Latvijas Universitātes studentu un Latvijas Universitātes Bibliotēkas darbinieku anketēšana. Balstoties uz tās rezultātiem, izmantojot struktūrskicēšanas metodi, tika izveidota Latvijas Universitātes Bibliotēkas mobilās lietotnes koncepcija.

The subject of this bachelor thesis is the necessity of the Library of the University of Latvia mobile application, its potential content and visual design. The purpose of this work is to create a Library of the University of Latvia mobile application concept that includes both its visual design and content. This work is based on pragmatism, user-centered design paradigm and Alan Cooper’s visual design integration basics. To achieve the purpose of this work, students of the University of Latvia and employees of the University of Latvia Library were surveyed. Based on the survey results and using wireframing method, Library of the University of Latvia mobile application concept was created.
Mobile application design concept for The Library of the University of Latvia
Keywords: Bibliotēkzinātne; mobilā lietotne; mobilās lietotnes koncepcija; bibliotēku mobilās lietotnes; Latvijas Universitātes Bibliotēka