2 līdz 3 gadus vecu bērnu televīzijas lietojums un LTV1, LTV7, TV3, LNT pārraižu atbilstība viņu vecumam - Gerasimenko, Dainida (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba "2 līdz 3 gadus vecu bērnu televīzijas lietojums un LTV1, LTV7, TV3, LNT pārraižu atbilstība viņu vecumam" pētnieciskā problēma ir 2 līdz 3 gadus vecu bērnu televīzijas patēriņš, TV piedāvājuma trūkums šim vecumam un vecāku gaidām. Jāņem vērā, ka tik mazs bērns pats neatbild un nesaprot, ka viņš lieto televīziju, tādēļ paradumi tiek pastarpināti caur vecākiem. Teorētiskās daļas pamatā ir lietojuma un apmierinājuma teorija (E. Kacs, M. Gurevičs, J. Blumlers, D. Makveils). Metodoloģiskajā daļā aplūkotas pētījumā lietotās metodes - fokusa grupas intervija, anketēšana un kontentanalīze. Empīriskajā aprakstīta mērķu sasniegšana, rezultāti un secinājumi. Beigās pielikumi un secinājumi. Atslēgas vārdi - bērni un televīzija, auditorija, lietojuma un apmierinājuma teorija, multfilmas

The study “2 to 3 years old children’s television use and LTV1, LTV7, TV3, LNT broadcasts compliance to their age” poises its research question as the one dealing with the specific age group’s use of televised programs, the limited offered amount of these programs to the young viewers and their expectant parents. One should be aware that children in this age group are not responsible and do not realize their use of television as it is a pattern they adopt from their parents. The basis for the theoretical part is the uses and gratifications theory. Study’s methodology section focuses on the following methods – a focus group interview, surveying and content analysis. The empirical part focuses on the achievement of study goals, the results and conclusions. For appendices consult the end of the study. Keywords: children and television, audience, uses and gratifications theory, cartoons
2 to 3 years old children’s television use and LTV1, LTV7, TV3, LNT broadcasts compliance to their age
Keywords: Komunikācijas zinātne