Kas katram jāzin par uztura vielām - Zariņš, Eduards (Latvijas Lauksaimniecības centrālbiedrība, 1931)
Saturs: Kamdēļ mēs ēdam? 5 Kas ir barības vielas? 5 Barojošās vielas. Garšas vielas. Baudu vielas 6 Kādas vielas ēdienam jāsatur? 7 Kas ir olbaltumvielas? 7 Kādi daudzumi olbaltumvielu cilvēkam vajadzīgi? 7 Vai olbaltumvielas ir kaitīgas, ja ēdiens satur tās vairāk nekā vajadzīgs ? 8 Kā apmierināt organismu ar nepieciešamām olbaltumvielām? 9 Kas ir ogļhidrāti? 9 Cukuri 9 Ciete 10 Celuloze 11 Kas ir tauki? 11 Kamdēļ vajadzīgas minerālvielas? 13 Vai vārāmā sāls vajadzīga? 13 Kas ir vitamīni? 14 A-vitamīns 16 D-vitamīns 16 E I-vitamīns 16 E 2-vitamīns 16 B-vitamīni 16 C-vitamīns 17 P-vitamīns 17 Kā organisms sagremo un izmanto uztura vielas? 17 Kā noteic uztura vielu barojošo vērtību? 21 Kas ir kalorija? 21 Kādiem mērķiem un kāds daudzums kaloriju vajadzīgs? 23 Kas ir ēdiena sātīgums? 24 Vai ēdiens jāvāra vai jāēd zaļbarība? 25 Kas ir „pain normal?" 27 Vai kakao ir barojošs? 27 Kādas vielas ēdienam jāsatur un kādam tam jābūt ? 28 Galveno uztura vielu sastāvs un to barojošā vērtība 29
Keywords: Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Domestic science and nutrition; Uzturs; Uzturzinātne; Ēšanas paradumi; Pārtika; Barība; Olbaltumvielas uzturā; Vitamīni uzturā; Uzturvielas; Eating habits