Modulāras sistēmas biroja interjera elementu dizainā - Audriņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2011)
Pētnieciskajā darbā analizēti mūsdienīga biroja interjera veidošanas pamati. Sīkāk tika pievērsta uzmanība modulārām interjera veidošanas sistēmām, to loģiskajai, ekonomiskajai, dizainiskajai, un radošajai būtībai, šo sistēmu trūkumiem un priekšrocībām. Darbs balstīts uz vēsturisku atskatu dizaina attīstībā 20. gadsimtā. Darbā modulārās sistēmas apskatītas kā līdzeklis konkrētu birojam raksturīgu funkciju sasniegšanai. Darbā rasts pamatojums moduļa lietošanai interjera elementu dizainā. Iespējamā problēma moduļu lietošanā varētu slēpties pretrunā starp moduļu vienveidīgumu, demokrātiskumu un potenciālo lietotāju ilgām pēc individualitātes un neatkārtojamības. Šeit arī slēpjas talantīgu dizaineru māka atrast interesantus, vienreizējus, inovatīvus, mākslinieciski estētiskus risinājumus ar ekonomiskiem un industriāliem risinājumiem.

In my research are analized nowaday office interior basics. To take notice more on modular interior creation methods and to it‟s necassarness of logical, economical, designical and creativitie, deficiencys and advantages of system. The work is based on historical retrospect in 20th century and at development of design. At work modular systems viewed as an instrument to achieve typical office functions. There is found and argument at work for unit usage as an elements of interior design. The possible problem in usage of units may hide in contradiction between monotony of units, democraticy and that potencial user will veary for individuality and power of uniqueness. Here also hides that talanted designer can know-how to find interesting, unique, innovative, artfull aesthetic solutions with economical and industrial weapons.
Modular Systems in the Design of Office Interior Elements
Keywords: Mākslas zinātne