Statiskās spēles ar nepilnīgu informāciju - Koziņeca, Anna (Latvijas Universitāte, 2024)
Darbs veltīts statiskām spēlēm, kas ir spēļu teorijas sastāvdaļa. Statiskā spēle ir tāda spēle, kurā katrs spēlētājs pieņem vienu lēmumu, un katrs spēlētājs nezina par citu spēlētāju pieņemto lēmumu, pirms viņi paši pieņem lēmumu. Lēmumi tiek pieņemti vienlaicīgi (vai secībai nav nozīmes). Bakalaura darbā analizētas dažādas situācijas, kad ir vienpusēja, divpusēja vai daudzpusēja nepilnīgas informācijas situācija, veikta Harsani transformācija un meklēts Beiesa - Neša līdzsvars.

This thesis is concerned with static games as part of game theory. A static game is one in which a single decision is made by each player, and each player has no knowledge of the decision made by the other players before making their own decision. Decisions are made simultaneously (or order is irrelevant). The thesis analyses different situations of one-sided, two-sided or multi- sided incomplete information, performs a Harsani transformation and searches for a Bayesian - Nash equilibrium.
Static game with incomplete information
Keywords: Matemātika; nepilnīgas informācijas situācija; Neša līdzsvars; Harsani transformācija; stratēģiskā spēle; ekstensīvā spēle