SIA Rehabilitācijas centra “Līgatne” finansiālā stāvokļa analīze un attīstības iespēju novērtējums - Dzērve, Anete (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba mērķis ir veikt SIA Rehabilitācijas centra „Līgatne” finanšu analīzi un tās novērtējumu, kā arī izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Diplomdarbā izvirzītie pētījuma uzdevumi ir izpētīt teorētisko informāciju par finanšu analīzes metodēm, raksturot uzņēmuma darbību, analizēt tā finanšu pārskatus, noteikt bankrota iespējamību, salīdzināt rezultātus un sniegt novērtējumu, sniegt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Rehabilitācijas centrs „Līgatne” daudzu gadu garumā savu darbību ir veicis ar zaudējumiem, tam ir zema likviditāte, rentabilitāte, problēmas ar pamatlīdzekļu apriti. Tā finansiālos rādītājus būtiski ietekmē tiesiskās aizsardzības process.

The aim of diploma’s thesis is to make the financial analysis and its assessment of Ltd. Rehabilitation Center „Līgatne” and develop proposals for improvement of the financial situation. The research tasks of diploma’s thesis are to study theoretical information about financial analysis methods, describe the company’s activities, analyse its financial statements, determine the probability of bankruptcy, compare the results and provide an assessment, make proposals for improving the financial situation. Ltd. Rehabilitation Center „Līgatne” has done its business for many years with losses. It has low liquidity, profitability, problems with activity of fixed assets. Its financial performance is affected by legal protection process.
SIA Rehabilitācijas centra “Līgatne” financial situation analysis and assessment of development opportunities
Keywords: Ekonomika; likviditāte; maksātspēja; aprite; rentabilitāte; bankrota prognoze