Datu kvalitātes novērtēšanas metodoloģija - Cunskis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā tiek apskatīts datu kvalitātes jēdziens, datu kvalitātes novērtēšanas un nodrošināšanas metodes, kā arī dažādas kļūdu mērīšanas tehnikas. Darba mērķis ir parādīt datu kvalitātes nozīmību datorzinātnes jomā, kā arī piedāvāt datu kvalitātes novērtēšanas metodoloģiju. Darbam ir gan teorētisks, gan praktisks raksturs. Teorētiskā daļa aplūko kvalitātes aspektus datorzinātnē un apkopo līdzšinējos pētījumus par datu kvalitāti dažādās nozarēs. Tiek piedāvāti datu kvalitāti raksturojošie kritēriji un tiem atbilstošās mērīšanas tehnikas. Praktiskā daļa attēlo datu kvalitātes novērtēšanas teorijas izmantojumu praksē un iegūto rezultātu pielietojumu kvalitātes uzlabošanai. Darba rezultāts ir vispārīga datu kvalitātes novērtēšanas metodika, kas ir pielāgojama un praktiski izmantojama dažādās situācijās datu kvalitātes novērtēšanai un uzlabošanai.

This work describes data quality concept, different methods to assess and assure data quality and several techniques for error measurement. The goal of the work is to show significance of data quality in computer science area and also define data quality assessment methodology. Work incorporates both theoretical and practical investigations. The theoretical part shows quality aspects in computer science field and summarizes former data quality research papers. Practical part shows how to use data quality assessment theory in real life and how to improve data quality in different situations. Result of this work is data quality assessment methodology that is easily adjustable and could be used in different situations for data quality assessment and assurance.
Data Quality assessment methodology
Keywords: Datorzinātne