Fizisko aktivitāšu izmantošanas iespējas sociālo prasmju pilnveidei 4-6 gadus veciem bērniem - Hīnere, Ivita (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba autors: Ivita Hīnere Darba nosaukums: Fizisko aktivitāšu izmantošanas iespējas sociālo prasmju apguvē 4 – 6 gadus veciem bērniem. Darba mērķis: noskaidrot 4-6 gadus vecu bērnu sociālo prasmju apguves iespējas fizisko aktivitāšu laikā. Darbā ir divas daļas. Pirmajā daļā tika analizētas psihologu, pedagogu un filozofu atziņas par fizisko aktivitāšu nozīmi sociālo prasmju apguvi. Otrajā daļā tika veikts pedagoģiskais novērojums, kurā piedalījās desmit pētāmie bērni. Rezultāti: Pētāmie bērni ir aktīvi un viņiem patika fiziskās aktivitātes komandās, taču dažiem bērniem traucēja nepārliecība par saviem spēkiem, tādēļ viņus bija jāiedrošina būt drošākiem un darīt. Darbs sastāv no: 35 lpp., 8 attēliem, 5 tabulām, 51 izmantotās literatūras un 3 pielikumi. Atslēgvārdi: fiziskās aktivitātes, sociālas prasmes, tautas bumba, pēdējai pāris šķiras, Ādamam bij’septiņ dēli.

The author: Ivita Hīnere Title of the work: Possibilities of using physical activities while learning social skills for 4–6-year-old children. Purpose of the work: to find out the possibilities of learning social skills of 4-6-year-old children during physical activities. There are two parts in the work. In the first part was analyzed the findings of psychologists, pedagogues, and philosophers about the importance of physical activities in learning social skills. In the second part, a pedagogical observation was carried out, in which ten children under study participated. Results: The children who were studied are active and enjoyed physical activities in teams, but some children were hindered by lack of confidence in their abilities, so they had to be encouraged to be more confident and to do it. The work consists of: 35 pages, 8 images, 5 tables, 51 used literature and 3 appendix. Key words: physical activities, social skills, dodgeball, the last couple divorces, Adam had seven sons.
Possibilities of using physical activities to improve social skills for 4-6 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; fiziskās aktivitātes; sociālas prasmes; tautas bumba; pēdējai pāris šķiras; Ādamam bij’septiņ dēli