Diferencēta dažu metālu jonu noteikšana ūdens šķīdumos ar eksprestestu metodi - Zaķe, Laima (Latvijas Universitāte, 2016)
Diferencēta dažu metālu jonu noteikšana ūdens šķīdumos ar eksprestestu metodi Zaķe L., zinātniskais vadītājs Dr. chem. doc. Ģībietis J. Bakalaura darbs, 32 lappuses, 14 attēli, 18 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darbā pētītas iespējas noteikt metālu jonu saturu ūdens šķīdumos, akcentējot eksprestestu metodes izmantošanu. Izpētīta vara, cinka, niķeļa jonu diferencēta ietekme uz eksprestestu krāsojumu, izmantojot spektrofotometru – fotokolorimetru Avantes „AvaMouse”.

Differentiated determination of certain metal ions in aqueous solutions using rapid tests method. Zaķe L., supervisor Dr. chem. doc. Ģībietis J. Bachelor’s thesis, 32 pages, 14 figures, 18 literature references, 2 appendices. In Latvian. Possibilities of the use of rapid tests to determine nickel, zinc, copper content in aqueous solutions has been studied. Differentiated copper, zinc, nickel ions impact on the express tests results was determined using a spectrophotometer Avantes "AvaMouse".
Differentiated determination of certain metal ions in aqueous solutions using rapid tests method
Keywords: Ķīmija; EKSPRESTESTI; CINKS; NIĶELIS; VARŠ; 5-Br-PADAP; L; a; b