Uz formu balstīta attēlu izguve - Rozentāle, Aiva (Latvijas Universitāte, 2011)
Šis bakalaura darbs ir izstrādāts, lai teorētiski izpētītu, kādas metodes iespējams pielietot, lai veiktu attēlu meklēšanu pēc formas, un lai praktiski aplūkotu pašreiz brīvi pieejamās uz saturu balstītās attēlu izguves programmatūras iespējas, kas saistītas ar meklēšanu pēc formas. Šajā darbā aprakstīti arī līdzības un veiktspējas mēri, ar kuru palīdzību iespējams noskaidrot konkrētas attēlu izguves programmatūras precizitāti un veiktspēju. Atslēgvārdi: attēls, attēlu meklēšana, objektu meklēšana attēlā, formas kontūrlīnija, formas paraksts, formas iezīme, Furjē transformācija, uz formu balstīta attēlu izguve

This thesis has been developed to investigate the methods that can be used for image search by shape in theory, and to explore practically what are the options of content-based image retrieval software that is related to the search by shape. This work also describes the similarity and performance measures, which are capable to clarify the accuracy and performance of a specific image retrieval software. Keywords: contour, image, image retrieval, Fourier transform, object recognition, shape, shape-based image retrieval, shape feature, shape signature
Shape based image retrieval
Keywords: Datorzinātne