Sociālā tīkla "Twitter.com" kā sabiedrisko attiecību instrumenta izmantošana Latvijas populārajā mūzikā - Tāle, Una (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba ietvaros analizēti 10 Latvijas populārās mūzikas Twitter kontu ieraksti, laika posmā no 2011. gada 1. decembra - 2012. gada 31. janvārim, un 5 interviju transkripcijas ar Twitter kontu uzturētājiem. Darbs sastāv no teorētiskās daļas, kas apraksta Gruniga un Hanta SA modeļus, to pielietojumu interneta vidē, tiek apskatīta sociālo mediju būtība un to pielietojums mūzikas industrijā. Metodoloģijas nodaļa apskata kvalitatīvo kontentanalīzi, strukturētās, daļēji strukturētās intervijas un pētnieka triangulācijas metode. Darba noslēdzošā empīriskā daļā tiek analizēti pētījuma rezultātā iegūtie dati, kuru validitātes noteikšanai pielieto pētnieku triangulācijas metodi. Daļēji tiek apstiprināta autora izvirzītā hipotēze, ka Latvijas populārās mūzikas Twitter kontu uzturētājiem ir izstrādāta koncepcija Twitter pielietojumam kā SA instrumentam mūziķa karjeras veiksmīgai pilnveidošanai. Atslēgvārdi: Twitter, sabiedriskās attiecības, sociālie mediji, mikroemuāri, satura analīze, mūzikas industrija, mūziķis.

In the frames of work there has been made an analysis of 10 Twitter account entries of popular music representatives dating from December 1st, 2011 until January 31st, 2012. Also there have been included 5 interviews with Twitter account holders that have been transcribed. The work consists of theoretical part that describes PR models of Grunig and Hunt, usage of them in terms of internet area. There is also reviewed the essence of social media and its application in music industry. The methodical chapter examines the qualitative content analysis, structured, semi-structured interviews and researcher triangulation method. In closing chapter which is empiric part of the work there has been analyzed obtained data of the research validitated by researchers’ method of triangulation. As for the results the author has come to the conclusion that only partially approves highlighted hypothesis which claims that Twitter account holders of Latvian popular music have well constructed and developed conception of Twitter as a PR tool to develop successfully their musical careers. Keywords: Twitter, public relations, social media, micro blogs, content analysis, music industry, musician.
Social network "Twitter.com" as a public relations instrument in Latvian popular music
Keywords: Komunikācijas zinātne