Dažādu veida polipropilēna radiācijas modificēšana, izmantojot šķērsaistīšanas promotorus - Isahanovs, Tigrans (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbā tika pētīta divu šķērssaistīšanās aģentu (difenola A dimetilakrilāta (BAD) un triallilcianurāta (TAC) ietekme uz polipropilēna homopolimēra mehāniskajām un deformācijas īpašībām (tecēšanas robežspriegums y., sagraušanas robežspriegums b., trūkšanas pagarinājums b, elastības modulis E) pie elektronu starojuma absorbētajām starojuma dozām (25-150 kGy). Tika pētītas kompozīciju ar promotoriem termomehāniskās īpašības. Tika noteiktas augstas termonosēdīpašības kompozīcijām ar promotoru saturu 3 m. % Polipropilēna un polipropilēna kompozīciju ar šķērssaistīšanās promotoriem struktūras izmaiņu pētīšanā tika lietota infrasarkanā spektrometrija.

Effect of two type cross-linking promoters (bisphenol A dimethacrylate (BAD) and triallylcyanurate (TAC) on the mechanical and deformation properties (strength at a yield point y., strength at break b., elongation at a break point b, an elastic modulus) of polypropylene homopolymer at several absorbed doses (25-150 kGy) of electron beam irradiation have been investigated. Thermomechanical properties of composites with promoters were also examined. High thermosetting properties of the compositions with the content of promoters 3 m. % were discovered. Infrared spectrometry was used to determine the structural changes of polypropylene an the compositions with coss-linking promoters.
Modification of various kinds of polypropylene, using cross-linking promoters
Keywords: Ķīmija