SIA "VIA SMS" debitoru parādu uzskaite, kontrole un analīze - Veličko, Diāna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba SIA „VIA SMS” debitoru parādu uzskaite, kontrole un analīze mērķis ir raksturojot un analizējot SIA”VIA SMS” debitoru parādu uzskaiti un kontroli, novērtēt to atbilstību normatīvo aktu un vispārpieņemto teorētisko aspektu prasībām, kā arī veikt priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām ar 11 apakšnodaļām, kurās aplūkoti debitoru parādu uzskaites, kontroles, pārvaldības kā teorētiskie, tā praktiski uzņēmumā pielietotie uzskaites varianti. Pirmajā nodaļā sniegts teorijas apkopojums par debitoru būtību un klasifikāciju, uzskaites kontu klasifikāciju un kontu korespondenci, uzskaites dokumentāciju. Otrajā nodaļā veikta SIA „VIA SMS”debitoru parādu uzskaite, izpētīta debitoru parādu pārvaldībau debitoru prasību novērtēšanā . Trešajā nodaļā veikta SIA „VIA SMS” debitoru parādu analīzi, proti uzņēmuma portfeļa analīze, apgrozāmo līdzekļu sastāva analīze, debitoru struktūras analīze. Bakalaura darbā tika izmantotas šādas pētījuma metodes: ekonomiskās analīzes un dokumentu analīzes metodes, kā arī aprakstošo metodi, statistiskās informācijas grafiskā attēlošana. Bakalaura darbs sastāv no 64.lpp, un 35 informācijas avotiem. Atslēgas vārdi: debitoru parādi, uzskaite, kontrole, analīze.

The aim of Bachelors Thesis „Accounts receivable, internal control and analysis in VIA SMS Ltd”is to characterize and analyze accounts receivable, internal control, to assess their compliance with the requirements of normative acts and generally accepted theoretical aspects, as well as make proposals for improving the company's operations. The thesis consists of 3 chapters with 11 sub-sections dealing with the accounting of accounts receivable, control, management, both theoretical and practical accounting methods applied in the company. The first chapter provides a summary of the theory of the nature and classification of accounts receivable, the classification of accountancy accounts and account correspondence, accounting records. In the second chapter, the accounting of "VIA SMS" LLC debtors' debts was carried out, investigated in the assessment of claims receivables. In the third chapter, the analysis of debtors 'debts of SIA "VIA SMS" was carried out, namely the analysis of the company's portfolio, the analysis of the current assets composition, the analysis of debtors' structure. The following research methods were used in the Bachelor's work: methods of economic analysis and document analysis, as well as descriptive method, graphical representation of statistical information. Bachelor work consists of 64 pages and 35 sources of information. Keywords: accounts receivable, accounting, control, analysis
Accounts receivable, internal control and analysis in VIA SMS Ltd
Keywords: Ekonomika; debitori; parādi; uzskaite; kontrole; analīze