Maiņstrāvas magnētiskā lauka mērīšana augstas temperatūras apstākļos izmantojot spolītes ar ferīta serdi - Bērziņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2015)
Šī darba mērķis ir izpētīt spolītes ar ferīta serdi. Mērīšanai izmantot mainīgu magnētisko lauku. Mērījumi veikti ar vairākām spolītēm, lai novērtētu, cik uzticama būtu šāda veida mērīšana. Darbā apskatīti sekojoši jautājumi: •spolīšu inducētais spriegums dažāda stipruma ārējos magnētiskajos laukos, tā forma; •spolīšu inducētais spriegums pie dažādiem leņķiem pret magnētiskā lauka līnijām; •spolīšu inducētais spriegums pie dažādām temperatūrām; •spolīšu kritiskā temperatūra. Rezultāti tiek salīdzināti ar teorētiskajiem datiem un izdarīti secinājumi par to vai šīs spolītes un šāda metode ir noderīga LU FI patreizējos un nākotnes projektos.

The aim of this project is to test inductors with ferrite core. Changing magnetic field is used to test the inductors. The measurements are taken from multiple inductors to find out if this technique is reliable and usable in future experiments. Such parameters will be measured: •Induced voltage of inductors in various magnetic fields, U(t) curve; •Induced voltage of inductors in different angles to magnetic field vectors; •Induced voltage of inductors under different temperatures; •Critical temperature of inductors. Results will be compared to theoretical data and conclusions will be made if this is a viable method to be used in existing and future projects of The Institute of Physics of University of Latvia.
Measurement of AC magnetic field at high temperatures using coils with ferrite core
Keywords: Fizika; Magnetohidrodinamika; Indukcijas spole; Magnētiskais lauks; Inducētais spriegums