Makulārās intergritātes novērtēšanas mikroperimetra pielietojums cilvēkiem bez redzes patoloģijas - Blāķe, Justīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 56 lappusēm. Tas satur 21 attēlu, 8 tabulas un 39 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Novērtēt MAIA mikroperimetrijas pielietojamību centrālā redzes lauka izmeklēšanai. Metode: MAIA mikroperimetrijas un Humphrey perimetrijas izmeklējumi tika veikti 15 pētījuma dalībniekiem bez redzes patoloģijas. Rezultāti: Veicot MAIA mikroperimetriju trīs reizes, statistiski nozīmīga atšķirība starp trīs testu rezultātiem netika atrasta, testa laiks nemainījās, bet skata fiksācija uzlabojās, testu atkārtojot otro reizi. Salīdzinot MAIA mikroperimetrijas un Humphrey perimetrijas izmeklējumu rezultātus, tika iegūta statistiski nozīmīga atšķirība. Atslēgas vārdi: redzes lauks, tīklenes gaismas jutība, MAIA mikroperimetrija, Humphrey perimetrija.

The Master thesis is written in Latvian, contains 56 pages, 21 figures, 8 tables and 39 references to other works. Aim: To evaluate the applicability of MAIA microperimetry for central visual field testing. Method: MAIA microperimetry and Humphrey perimetry tests were done by 15 healthy participants. Results: There is no statistically significant difference between the results of three repeated MAIA microperimetry tests. The duration of test did not change but the fixation improved repeating the test second time. Statistically significant difference is found comparing the results of MAIA microperimetry and Humphrey perimetry tests. Key words: visual field, retinal light sensitivity, MAIA microperimetry, Humphrey perimetry.
Evaluation of the macular integrity assessment microperimeter in healthy individuals
Keywords: Fizika