Cietumu bibliotēkas un ieslodzīto bibliotekārā apkalpošana - Deksne-Jerohina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Ieslodzītajiem ir tādas pašas informācijas vajadzības kā jebkuram no mums. Problēmu rada neapzinātā situācija cietumu bibliotēkās, netiek runāts par ieslodzītajiem kā par īpašu sabiedrības grupu, kā arī netiek pievērsta uzmanība ieslodzīto bibliotekārajai apkalpošanai. Nav zināms, vai cietumu bibliotēkas un ieslodzīto bibliotekārā apkalpošana atbilst Latvijas Republikas likumiem, Ministru kabineta noteikumiem un starptautiskajām IFLA’s vadlīnijām ieslodzīto bibliotekārajā apkalpošanā. Pētījums tiek veikts ar mērķi apzināt cietumu bibliotēku stāvokli Latvijā un ieslodzīto bibliotekārās apkalpošanas situāciju. Pētījuma laikā izplatītās ieslodzījuma vietu bibliotekāru anketas parāda, ka Latvijas cietumu bibliotēkas ir neapmierinošā un IFLA’s vadlīnijām ieslodzīto bibliotekārajā apkalpošanā neatbilstošā stāvoklī. Ieslodzījuma vietas Cietumu bibliotēkas Ieslodzīto bibliotekārā apkalpošana

The imprisoned people have a similar need for information as anyone of us. A problem is the unacknowledged situation in prison libraries, it is also not spoken about the imprisoned as of a special group of society, as well the attention is not being paid to the service in prison libraries. It is not known if prison libraries and services in them correspond to the laws of the Republic of Latvia, rules of the Cabinet of Ministers and the international guidelines of IFLA for servicing the imprisoned. The research was made with an aim to acknowledge the condition of prison libraries in Latvia and the situation of services in these libraries. The questionnaires which were circulated to the librarians of prisons during the research, show, that the libraries in Latvia are in a dissatisfactory condition and do not correspond with the guidelines of IFLA for servicing the imprisoned. Inprisonment Prison Libraries Library Services for Convicts
Prison Libraries and Library Services for Convicts
Keywords: Komunikācijas zinātne