3D dzinēja pielāgošana spēļu izstrādē - Kurzemnieks, Gatis (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbā autors apskata un analizē pieredzi, kas tika gūta izmantojot paša izstrādāto un bakalaura darbā aprakstīto 3D dzinēju divu spēļu izstrādes procesā. Tā rezultātā tika atklātas daudzas sākotnējā dzinēja nepilnības un radās nepieciešamība pārprojektēt vairākus dzinēja moduļus, kā arī ievērojami papildināt funkcionalitāti. Rezultātā tika izveidota pilnīgi jauna rīku ķēde dzinēja satura eksportēšanai, kā arī ieviests jauns scēnas formāts. Kā jauna dzinēja funkcionalitāte tika pievienota skeletālās animācijas sistēma un specefektu moduļi. Visbeidzot autors apskata dzinēja pielāgošanu PC platformai, padarot to lietojamu izstrādei gan uz Xbox 360 platformas, gan PC.

In this thesis author describes and analyzes his experience from using 3D engine, which was developed by himself and described in bachelor thesis. Two commercial games were developed using this engine, and as a result many imperfections came up in original design of the engine. There was a need to redesign some parts of the engine as well as add completely new functionality. During this process author created new content pipeline toolset and new scene format. Skeletal animation and special effects modules were also added to the engine. At the end author looks at porting the engine to PC platform, so it can be used for projects both on Xbox 360 and PC.
Adapting 3D engine for game development
Keywords: Datorzinātne