Revīzijas procedūras kokapstrādes uzņēmumu finanšu pārskatu revīzijās - Degole, Dace (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “Revīzijas procedūras kokapstrādes uzņēmumu finanšu pārskatu revīzijās”. Darba mērķis ir, pamatojoties uz SRS prasībām, specializēto literatūru un praksi, analizēt kokapstrādes uzņēmumu gada pārskatu revīzijās pielietotās revīzijas procedūras, to priekšrocības un trūkumus, un izstrādāt priekšlikumus identificēto trūkumu novēršanai. Pētījuma objekts ir kokapstrādes uzņēmumu gada pārskatu revīzijā izmantotās revīzijas procedūras. Tika pētīti procedūru piemērošanas piemēri zvērinātu revidentu komercsabiedrībā, kā arī veiktas ekspertu intervijas. Darba autore, balstoties uz darba mērķi un pētījuma rezultātiem, izstrādājusi secinājumus un sniegusi priekšlikumus konstatēto trūkumu novēršanai.

The topic of the bachelor thesis is “Audit procedures used in woodworking company financial statement audit”. The aim of this thesis, based on IAS requirements, specialized literature and practice, is to analyze the audit procedures used in the audits of annual reports of woodworking companies and their advantages and disadvantages, and to develop proposals for the elimination of the identified disadvantages. The object of this research is the audit procedures used in the audits of annual reports of woodworking companies. In the study the thesis author researched examples of application of procedures in a sworn auditor practice as well as conducted expert interviews. The author of this thesis, based on the aim of this thesis and the results of the research, has drawn up conclusions and provided proposals for eliminating the identified limitations.
Audit procedures used in woodworking company financial statement audit
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; gada pārskatu revīzija; revīzijas process; revīzijas procedūras; kokapstrādes uzņēmumu revīzija; revīzijas procedūru trūkumi