Slāpekli saturošo heterociklisko savienojumu sintēze no arilborskābēm - Zaharova, Darija (Latvijas Universitāte, 2023)
Slāpekli saturošo heterociklisko savienojumu sintēze no arilborskābēm. Zaharova D., zinātniskais vadītājs Mg.Sc. Solomin V, darba konsultante Dr.chem. Ņikitjuka A. Bakalaura darbs, 42 lappuses, 27 attēli, 10 tabulas, 29 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbs ir veikts Latvijas Organiskās sintēzes institūtā . Bakalaura darba literatūras apskata daļā ir aplūkota vispārīga informācija par Čana-Lama-Evansa (Chan-Lam-Evans) metodi un to modificēšanu, kā arī ir apskatītas Cu un Pd katalīzētas arilhalogenīdu aminēšanas metodes. Bakalaura darba ietvaros ir veikta aizvietoto hinazolīnu sintēze no 2-formilfenilborskābes un amidīniem.

Nitrogen containing heterocyclic compounds synthesis from phenylboronic acids. Zaharova D., scientific supervisor Mg.Sc. Solomin V., scientific advisor Dr.chem. Nikitjuka A. Bachelor’s thesis, 42 pages, 27 pictures, 10 tables, 29 literature sources. In Latvian. The work was carried out at the Latvian Institute of Organic Synthesis. In the literature review part of the Bachelor’s thesis, a general information about the Chan-Lam-Evans method and its modification is discussed, as well as Cu and Pd catalyzed amination methods of arylhalides are presented. The synthesis of substituted quinazolines from 2-formylphenylboronic acid and amidines has been carried out within the Bachelor’s thesis.
Nitrogen containing heterocyclic compounds synthesis from phenylboronic acids
Keywords: Ķīmija; CHAN-LAM-EVANS; ARILBORSKĀBES; HINAZOLĪNU SINTĒZE; AIZVIETOTIE HINAZOLĪNI