Pacientu aprūpe ar pēdas kaulu deformācijām - Delikatnaja, Inese (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „ Pacientu aprūpe ar pēdas kaulu deformācijām” Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka daudziem cilvēkiem ir problēmas ar pēdas kaulu deformāciju saslimšanām un par maz tiek vērsta uzmanība šim problēmām. Bakalaura darbs tiek izstrādāts ar konkrētu mērķi – Izzināt kāda ir aprūpe pacientiem ar pēdas kaulu deformācijām Pētniecības uzdevumi ir: 1.Veikt literatūras analīzi par pacientu aprūpi ar pēdas kaulu deformācijām; 2.Sastādīt intervijas jautājumus; 3.Atlasīt respondentu grupu, intervēt respondentus; 4.Veikt iegūto rezultātu analīzi un rezultātu apkopošanu; 5.Izdarīt secinājumus par pacientu aprūpi ar pēdas kaulu deformācijām; Bakalaura darbam tiek izvirzīts pētījuma jautājums Kāda ir pacientu aprūpe ar pēdas kaulu deformācijām? Pētniecības instruments: intervija Pētniecības metode: kvalitatīvā Pētījuma dalībnieki: 10 respondenti (speciāli atlasīta respondentu grupa, kuriem ir pēdas kaulu deformāciju problēmas) Apkopojot interviju datus var gūt priekšstatu, kāda ir pacientu aprūpe un kas tajā pacientiem ir svarīgākais. Atslēgas vārdi: Aprūpe, pacients, pēda, deformācijas.

The theme of the diploma paper is “Care of patients with foot’s bone deformation”. The actualization of the theme is because of the high number of people with foot’s bone deformation and its problems non – observance. The diploma paper has been developed with a specific aim – to cognize what kind of care is needed for patients’ with foot’s bone deformation. Tasks of the diploma paper are: 1.To carry out the literature about patients’ with foot’s bone deformation; 2.To prepare questions for the interview; 3.To select respondents and survey them for the research; 4.To carry out analyse of the acquired data and summarize them; 5.To make conclusions about care of patients’ with foot’s bone deformation. The research question for the diploma paper is mooted: What kind of care is needed for patients’ with foot’s bone deformation? The instrument of the research: interview The method of the research: qualitative The respondents of the research: 10 respondents (special selected group of people, who has got foot’s bone deformation). After summarizing data the author shows that results give view of patients’ care and the importance of the care. Keywords: care, patient, foot, deformation
Patients Care with Feet Bone`s Deformations
Keywords: Medicīna