Individualizētās aprūpes nodrošinājums kardioloģiskiem pacientiem - Medisone, Laura (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma: Individualizētās aprūpes nodrošinājums kardioloģiskiem pacientiem. Tēmas aktualitāti pamato sirds un asinsvadu sistēmas slimību esamība kā galvenais mirstības cēlonis Latvijā. Daļu no mirstības cēloņiem varētu novērst izmantojot individualizētās aprūpes koncepciju, kas ir pierādījusi savu efektivitāti ārvalstīs. Darba mērķis: noskaidrot individualizētās aprūpes nodrošinājumu kardioloģiskiem pacientiem. Pētniecības uzdevumi iekļauj teoriju analīzi, pētījuma instrumenta izveidošanu, pētījuma veikšanu un iegūto rezultātu analīzi. Darba hipotēze: Individualizētā aprūpe kardioloģiskiem pacientiem tiek nodrošināta emocionālā atbalsta un komunikācijas aspektos. Hipotēze tika apstiprināta. Pētniecības metode: kvantitatīvā. Pētījuma instruments: PPIQ anketa. Atslēgvārdi: individualizēta aprūpe, saskarsme, empātija, PPIQ

The bachelor thesis topic: Provision of individualised care for cardiac patients. The topicality of the topic is justified by the existence of cardiovascular diseases as the main cause of mortality in Latvia. The concept of individualised care could prevent some of the causes of mortality, which has proven its effectiveness abroad. Aim of the study: to investigate the provision of individualised care for cardiac patients. The objectives of the research include the analysis of theories, the development of a research instrument, the conduction of the study and the analysis of the results obtained. Hypothesis: Individualised care for cardiac patients is provided in terms of emotional support and communication. The hypothesis was confirmed. Research method: quantitative. Research instrument: PPIQ questionnaire. Keywords: individualised care, communication, empathy, PPIQ
Provision of individualised care for cardiac patients
Keywords: Medicīna; individualizēta aprūpe; saskarsme; empātija; PPIQ